Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

Performance

Cute

My Place

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Racing

Videos

Follow by Email

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΠΡΟΒΑΤΑ

     Ο   «ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ Σωκράτη Προβατά»   είναι ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία, με εμπειρία άνω των 30 ετών και με κυρία...Με συνθήματα κατά της κυβέρνησης τελέστηκαν το πρωί της Κυριακής τα εγκαίνια κατασκευής υπόγειας διάβασης στα Σαράγια Τρικάλων.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, η Υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι Βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Βασίλης Αναγνωστόπουλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιοος, έχοντας στο πλευρό του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Ομως εκεί ήταν και δεκάδες πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά της κυβέρνησης. Την ώρα των εγκαινίων …πρώην ΣΥΡΙΖΑίοι των Τρικάλων (όπως καταγράφει το trikalanews.gr) τα … «έψαλαν»  στην κυβέρνηση για την πολιτική των μνημονίων που συνεχίζει και έθεσαν σε …επιφυλακή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να επέμβουν. Μάλιστα, κυριάρχησε και το σύνθημα «Πουλήσατε τα τρένα, πουλήσατε λιμάνια, πουλήστε και την μάνα σας και φύγετε...».


Πηγή: trikalanews


- - - -

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε για να προστατεύσετε τις αρθρώσεις σας.
1. Τυρί
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital της Βοστώνης υπέδειξε ότι το τυρί μπορεί να επιταχύνει την εξέλιξη της οστεοαρθρίτιδας, πιθανώς λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας αρκετών ειδών τυριού σε λιπαρά.
2. Αναψυκτικά
Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, μόλις ένα αναψυκτικό την ημέρα συσχετίστηκε στο γυναικείο πληθυσμό με τον αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης ρευματοειδούς αρθρίτιδας, σε σύγκριση με γυναίκες που δεν έπιναν καθόλου αναψυκτικά.
3. Μπύρα
Η αυξημένη κατανάλωση μπύρας έχει συσχετιστεί, στο πλαίσιο βρετανικής μελέτης, με τις αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης οστεοαρθρίτιδας στο ισχίο ή το γόνατο. Η συσχέτιση προκύπτει πιθανώς λόγω του λίπους που συσσωρεύεται στην κοιλιά και κατ’ επέκταση της αυξημένης πίεσης που ασκείται στο κάτω μέρος του σώματος.
4. Μπέικον
Η μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών που περιέχει το μπέικον συμβάλλει στην εκδήλωση φλεγμονής, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.
5. Τηγανητά
Τα τηγανητά είναι πλούσια στα βλαβερά λιπαρά τρανς, τα οποία συνδέονται με το αυξημένο σωματικό βάρος αλλά και τους αυξημένους δείκτες φλεγμονής στο σώμα. Εκτός από τα τηγανητά, τα λιπαρά βρίσκονται επίσης σε αρκετά έτοιμα αρτοποιήματα και ανθυγιεινά σνακ.

ΠΗΓΗ:olympia.gr
- - -

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της νεώτερης Ελλάδας. Υπήρξε πολιτικός, στοχαστής αλλά και συγγραφέας. Έζησε σε μία ταραγμένη εποχή και δυστυχώς έγινε ένα από τα πιο γνωστά θύματα του Εθνικού Διχασμού.

Ο Ίων Δραγούμης ήταν μεταξύ άλλων και «ακτιβιστής». Συνέβαλε όσο μπορούσε στην οργάνωση των ελληνικών πληθυσμών στην Μακεδονία κατά της τρομοκρατίας των Βουλγάρων κομιτατζήδων, ενώ υπεράσπισε σε κάθε ευκαιρία τα εθνικά συμφέροντα. Από το 1908 έγινε σκληρός πολέμιος της Μεγάλης Ιδέας, ενώ συντάχθηκε και με τις απόψεις των βασιλοφρόνων, κάτι που τον χαρακτήρισε ως «αντιβενιζελικό».

Η ζωή του και η συμβολή του στον Μακεδονικό Αγώνα

Ο Ίων (Ιωάννης) Δραγούμης γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1878 και ήταν υιός του πολιτικού και μετέπειτα πρωθυπουργού, Στέφανου Δραγούμη. Είχε καταγωγή από την Καστοριά, ωστόσο γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε Νομικά στο Παρίσι, ενώ από το 1902 τοποθετήθηκε υποπρόξενος της Ελλάδας στο Γενικό Προξενείο Μοναστηρίου. Η παρουσία του στην γη της Μακεδονίας συνδυάστηκε με τις προσπάθειές του προκειμένου οι Έλληνες να αντιταχθούν στους σχησματικούς Βουλγάρους οι οποίοι προσπαθούσαν να εκβουλγαρίσουν την περιοχή.

Συνεργάστηκε για αυτόν τον σκοπό και με τον γαμπρό του και αγωνιστή, Παύλο Μελά, παρά το γεγονός πως δεν έμεινε μόνο στο Μοναστήρι. Υπηρέτησε τόσο στο Προξενείο Σερρών, όσο και στην Ανατολική Ρωμυλία στο Προξενείο του Πύργου (της Βουλγαρίας), στην Θράκη και στο Προξενείο Φιλιππούπολης, ως το 1907.

Την διετία 1907-1909 βρίσκεται στην ελληνική πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη. Κατά την παρουσία του ξεσπά και η επανάσταση των Νεότουρκων. Οι αρχικές διακηρύξεις του κινήματος περί «ισονομίας και ισοπολιτείας των εθνοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» τον βρίσκουν σύμφωνο με τις απόψεις του σχετικά με τον ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίσει ο Ελληνισμός στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Μάλιστα όπως ο ίδιος είχε πει, το ελληνικό ζήτημα θα λυνόταν μόνο μέσω της «δημιουργίας των συνθηκών που θα επέτρεπαν την ελεύθερη οικονομική, πολιτική και πολιτισμική ανάπτυξη των Ελλήνων στην ανατολική τους κοιτίδα». Ο ίδιος θεωρούσε πως υπήρχε η δυνατότητα συνεννόησης με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, ωστόσο θεωρούσε μέγιστο κίνδυνο για τα συμφέροντα των Ελλήνων, το δόγμα του πανσλαβισμού.

Μπορεί να ήταν πολέμιος της ενσωμάτωσης στην εθνικό κορμό των αλύτρωτων πατρίδων, ωστόσο υπηρέτησε στο επιτελείο του τότε Αρχιστράτηγου διαδόχου Κωνσταντίνου, ενώ τον Οκτώβριο του 1912 συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους για την παράδοση της Θεσσαλονίκης.

Ο Ίων Δραγούμης πήρε πολλές μεταθέσεις σε πρεσβείες όπως στην Αγία Πετρούπολη, στην Βιέννη αλλά και στο Βερολίνο, που οφείλονταν κυρίως στην αντίθεσή του στο τότε κραταιό για την ελληνική πολιτική, δόγμα της Μεγάλης Ιδέας.

Η ιδεολογία του βρίσκεται ανάμεσα στις αρχές του εθνικισμού, του σοσιαλισμού αλλά και του ανθρωπισμού. Πέραν των πολλών αναφορών που έχουν γίνει και επικεντρώνονται στο τί πίστευε ο Ίων Δραγούμης, ο ίδιος γράφει στο ημερολόγιό του στις 18 Μαρτίου του 1919: «Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός σοσιαλιστής. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να γίνω στενός πατριώτης. Αγαπώ πάρα πολύ τον άνθρωπο για να νοιώσω τον εαυτό μου άτομο. Από άνθρωπος μιας τάξης με ορισμένα συμφέροντα τάξης, γίνομαι σοσιαλιστής με την πλατιά έννοια, και θέλω μια καινούρια οικονομία της κοινωνίας μου και των άλλων κοινωνιών. Από στενός πατριώτης, γίνομαι εθνικιστής, με τη συνείδηση του έθνους μου και όλων των άλλων εθνών, γιατί οι διαφορές των εθνών πάντα θα υπάρχουν, και έχω τη συνείδησή τους και χαίρομαι που υπάρχουν αυτές οι διαφορές, που με τις αντιθέσεις τους, με τις αντιλήψεις τους, υψώνουν την ανθρώπινη συνείδηση και ενέργεια. Από άτομο γίνομαι άνθρωπος».

Από υποστηρικτής του Ελευθερίου Βενιζέλου, στο στρατόπεδο των Αντιβενιζελικών

Κάποια στιγμή, τον Μάιο του 1915 αποφασίζει να αφήσει την διπλωματία προς χάριν της πολιτικής καθώς αποφασίζει να πολιτευθεί. Εκλέγεται ανεξάρτητος βουλευτής Φλωρίνης στις 31 Μαΐου. Αρχικά ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Ελευθερίου Βενιζέλου, ωστόσο στην πορεία αποφάσισε να «αλλάξει στρατόπεδο».

Ο λόγος για τον οποίον ήρθε σε ρήξη με τον Βενιζέλο ήταν διότι όπως έχει ειπωθεί είδε στο πρόσωπό του σημάδια αυταρχισμού, καθώς και εθνικής υποτέλειας στην πολιτική του. Ως αντιβενιζελικός πλέον ασπάζεται της απόψεις της παράταξης όχι όμως λόγω της τυφλής του πίστης στην Μοναρχία. Μάλιστα το 1916 εκδίδει και το περιοδικό «Πολιτική Επιθεώρησις» μέσω του οποίου φαίνεται ξεκάθαρα η στροφή του προς τον αντιβενιζελισμό.

Το 1917 εξορίσθηκε στην Κορσική μαζί με άλλους αντιβενιζελικούς, ενώ με την επιστροφή του στην Ελλάδα, βιώνει και πάλι την εξορία στην Σκόπελο αυτήν την φορά, μέχρι την απελευθέρωσή του το 1919.
Ελεύθερος πλέον δρα υπέρ της «Ηνωμένης Αντιπολιτεύσεως» μίας παράταξης στην οποία συγκεντρώνονταν κατά κύριο λόγο όλοι οι αντιβενιζελικοί.

Η δολοφονική ενέδρα κοντά στο σημερινό Χίλτον

Η αρχή του τέλους για τον Ίωνα Δραγούμη, ήρθε με την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Παρίσι στις 30 Ιουλίου του 1920. Η διάδοση της πληροφορίας αυτής, ήρθε στην Ελλάδα διαστρεβλωμένη, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα, πλήθος βενιζελικών να βγει στους δρόμους εξαγριωμένο.

Ο παρακρατικός αυτός όχλος κατέστρεψε πλήθος γραφείων του αντιπολιτευόμενου Τύπου. Λεηλατήθηκαν τα γραφεία των εφημερίδων, Καθημερινή, Ριζοσπάστης, θέατρα όπως το «Κοτοπούλη», αλλά και σπίτια πολιτικών της αντιπολίτευσης.

Τα επεισόδια αυτά ονομάστηκαν Ιουλιανά και σημαδεύτηκαν από την δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη στις 31 Ιουλίου. Ο Δραγούμης βρισκόταν εκείνη την ημέρα στο σπίτι της ερωμένης του, Μαρίκας Κοτοπούλη στην Κηφισιά. Ωστόσο ο ίδιος θέλησε να φύγει και να κατευθυνθεί γρήγορα προς την Αθήνα προκειμένου να κλείσει την ύλη για την Πολιτική Επιθεώρησι η οποία θα κυκλοφορούσε την επόμενη ημέρα. Προφανώς από προαίσθημα, η Μαρίκα Κοτοπούλη τον προέτρεψε να μην φύγει από το σπίτι λόγω των επεισοδίων.

Ο Ίων Δραγούμης μπαίνει στο αυτοκίνητό του και κατευθύνεται προς την Αθήνα. Στο ύψος των Αμπελοκήπων, τον σταματούν άνδρες της στρατιωτικής φρουράς του Ελευθερίου Βενιζέλου. Επρόκειτο για ενέδρα ανδρών του τότε αρχηγού της Χωροφυλακής, Εμμανουήλ Ζυμβαράκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν, υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις του επικεφαλής του Τάγματος Ασφαλείας, Παύλου Γρυπάρη με τον στενό συνεργάτη του Βενιζέλου, Εμμανουήλ Μπενάκη.

Αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε πως ο Ίων Δραγούμης οδηγήθηκε πεζή, συνοδεία στρατιωτών, προς την συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας (τότε λεγόταν Κηφισίας) και Παπαδιαμαντοπούλου, κοντά στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το ξενοδοχείο Χίλτον. Τελικά μετά από λίγο, ακούστηκαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα ο Ίων Δραγούμης να πέσει νεκρός στο έδαφος. Στο συγκεκριμένο σημείο έχει αναγερθεί σήμερα και αναμνηστική στήλη.

Ένα από τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας είναι ότι ο Δραγούμης κατευθυνόμενος προς τα γραφεία του περιοδικού του, σκόπευε να συγγράψει άρθρο στο οποίο θα καταδίκαζε την απόπειρα δολοφονίας κατά του Βενιζέλου. Ο τότε πρωθυπουργός φαίνεται να αναφώνησε μόλις του ανήγγειλαν την είδηση της δολοφονίας του Δραγούμη: «Φρικτό! Φρικτό! Φρικτό!».
-

Την οξύτατη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη σημερινή έφοδο αντιεξουσιαστών στον μητροπολιτικό ναό της Θεσσαλονίκης την ώρα που διεξαγόταν η Θεία Λειτουργία της Κυριακής.
«Σήμερα αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει τίποτα. Και πάντως δεν ελέγχει τον κομματικό της φορέα, τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει επικίνδυνα παιχνίδια ανοχής στην ανομία σε βάρος της προστασίας των πολιτών. Των πολιτών που απαιτούν: ‘Φτάνει πια'», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφερόμενος στην εισβολή αντιεξουσιαστών στον ιερό ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.
«Επιτέλους ας μπει ένα τέλος. Η παρατεταμένη ανοχή της κυβέρνησης και η ιδεολογική - κομματική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις συμπεριφορές ανομίας των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών οδηγεί πλέον στην αποθράσυνσή τους», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.
Πρόσθεσε ότι μετά τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς δημόσιων και ιδιωτικών χώρων και κτιρίων, σήμερα ζήσαμε μια νέα αθλιότητα, τη βεβήλωση του Ιερού Ναού και τη βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων.
«Και όλα αυτά ενώ ο αρμόδιος υπουργός ‘προστασίας του πολίτη' πριν λίγες μέρες δήλωνε ότι ‘πρόκειται για ελεγχόμενες καταστάσεις'!..», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος.
« Μια Μητρόπολη δεν είναι το μέρος για να εισβάλουν άτομα τα οποία επιθυμούν να διαμαρτυρηθούν για κάτι. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να προσβάλλει τις εκκλησίες και την θρησκεία μας. Οι αρχές καλώς έπραξαν και απομάκρυναν τους εισβολείς», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.
 «Το μηδενιστικό παρακράτος που εξέθρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόρφο του, όχι μόνον δαγκώνει τον ίδιο με καταλήψεις γραφείων του αλλά πλέον έφτασε σε επίπεδα ιεροσυλίας τούρκου ή ναζί εισβολέα.

Όσο η κυβέρνηση χάσκει θαυμάζοντας τα κολλητάρια της, να περιμένουμε και «ντου» σε κηδείες και μνημόσυνα», επισήμανε σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς Φαήλος Κρανιδιώτης.


ΠΗΓΗ:makthes.gr
- - -

Πρόσωπο με πρόσωπο με ομάδα αντιεξουσιαστών ήρθαν πιστοί και ιερείς στον Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά  της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης σήμερα το πρωί, την ώρα που διεξαγόταν κανονικά η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.
Οι άγνωστοι πέταξαν φέιγ βολάν και φώναξαν συνθήματα με αφορμή την εκκένωση των υπό κατάληψη χώρων στη Θεσσαλονίκη. Μετά από αντεγκλήσεις που υπήρξαν μεταξύ των αναρχικών και των πιστών, οι αντιεξουσιαστές πέρασαν εκτός του ναού, ενώ στη συνέχεια κατέφθασαν στο σημείο δυνάμεις των ΜΑΤ, που πραγματοποίησαν περισσότερες από 20 προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος χοροστατούσε στη Θεία Λειτουργία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος. 
- - -

Στην καρδιά του καλοκαιριού και οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη! Από Δευτέρα μας περιμένει νέο κύμα καύσωνα.
Αύριο 31 Ιουλίου 2016 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στις ανατολικές ακτές 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Την Τρίτη η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ενώ από Τετάρτη θα σημειωθεί μια μικρή πτώση στον υδράργυρο.

ΠΗΓΗ:makeleio.gr
- -

Με τις “αρχές της Αριστεράς” που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ ( που, παρεμπιπτόντως, εκτός από κόμμα με... αρχές, “αξίες”, αυταπάτες και μανίες ατάκτως εριμμένα,  έχει και την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας...) μάλλον κακό τέλος θα έχουμε!
Γιατί, αν το κυβερνών κόμμα διατυπώνει επισήμως την άποψη ότι  για την Αριστερά είναι μείζον θέμα “αρχής” να μην επιχειρεί η αστυνομία εναντίον όσων καταλαμβάνουν παρανόμως και καταστρέφουν δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια και περιουσίες, λίγα είναι τα ψωμιά μας, ως συντεταγμένη κοινωνία!
Με τις ιδεοληπτικές ανοησίες της κυρίας Τασίας περί “μεταναστών που λιάζονται στον ήλιο και μετά... εξαφανίζονται!”, και την συνακόλουθη πολιτική που χάραξε ως “υπεύθυνη” υπουργός , είδαμε που καταντήσαμε. Με τις “αρχές” περί... λαϊκής κυριαρχίας, που δεν αποκλείουν ακόμη και κατάληψη του Νομισματοκοπείου και σύλληψη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, λίγο κόντεψε να βουλιάξουμε ως χώρα... Το μόνο που μας υπολείπεται, είναι να κηρύξει και επισήμως το γκουβέρνο ότι στην Ελλάδα “νόμος είναι, ότι καπνίσει στου τραμπούκου το κεφάλι”, για να δέσει η σάλτσα!
Κάποιοι “αλληλέγγυοι”, ήρθαν στην Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους ντόπιους αναρχοαυτόνομους, κατέλαβαν το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το κατέστρεψαν και το έκαναν ρημαδιό (τις ζημιές θα τις πληρώσουμε όλοι από την άδεια τσέπη μας, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει τους “αγωνιστές”...), όταν ο Μπουτάρης τους καθύβρισε και τους απείλησε, κατέλαβαν και κατέστρεψαν και... το Δημαρχείο της πόλης, κι' αφού επικράτησε για εβδομάδες το απόλυτο μπάχαλο, η αστυνομία επενέβη επιτέλους και συνέλαβε τους παράνομους καταληψίες. Καλώς;
κακώς! Γιατί, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με... αξιοπρόσεκτη διαφορά  φάσης (νομίζει  ότι το κόμμα είναι ακόμη στην αντιπολίτευση!) βγήκε λάβρο και με επίσημη ανακοίνωσή του στηλίτευσε την... αστυνομική αυθαιρεσία, λέγοντας ότι “ η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης, μας βρίσκει αντίθετους! Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης,συνιστά πρακτική που δεν έχει καμιά σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς...”! Σοβαρά; Σε ποια κιτάπια πολιτικής θεωρίας και επιστήμης, είναι γραμμένο ότι όποιος παρανομεί και αδικοπραγεί, έστω και για καλό σκοπό, δικαιούται ασυλίας και ο νόμος τον απαλλάσσει ευθυνών; Μόνο επί Μάο και “Πολιτιστικής Επανάστασης” (που κόστισε την ζωή σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων) επικράτησε η “σκέψη” του Μάο “μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση...”, που αμάσητα πιπιλάει και ο δικός μας πρωθυπουργός...
Είναι δυνατόν κόμμα εξουσίας, να λέει επισήμως τέτοιες “επαναστατικές” παλαβομάρες; Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει ορκιστεί “πίστη στο Σύνταγμα”. Λέει πουθενά το Σύνταγμα, ότι όποιου του καπνίσει να κάνει την χώρα ρημαδιό, επικαλούμενο... καλό σκοπό και “λόγους αρχής”, έχει το ελεύθερο και τις... ευλογίες του κράτους, το οποίο μάλιστα του εξασφαλίζει ασυλία; Δεν το λέει! Μπας και γι' αυτό σκέπτεται να το...αλλάξει ο κ. Τσίπρας, για να μπορεί με “δημοψηφισματικές” διαδικασίες, να παρακάμπτεται ο νόμος και να καταυγάζει η λαϊκίστικη “άμεση Δημοκρατία”, που δεν υφίσταται σε κανένα σοβαρό και πολιτισμένο κράτος;
Ο... επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, κατακεραυνώνει την κυβέρνηση, από κοντά και η Νεολαία του κόμματος που ζήτησε την άμεση καρατόμηση του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα (τον ίδιο πόλεμο έκαναν και με τον προκάτοχό του κ. Πανούση- και τον κέρδισαν- που υποστήριζε ,ο τάλας, ότι οι χώροι συγκέντρωσης των προσφυγο-μεταναστών, πρέπει να αστυνομεύονται, ο... αρχιφασίστας!), και για... να μην ξεχνιούνται ως “τάση”, ανακοίνωση εξέδωσε και αυτή η περιβόητη κίνηση “53+”, της οποίας ηγετικό στέλεχος είναι ο κ. Τσακαλώτος, καπετάνιος της οικονομίας μας!

Και ο μεγάλος φόβος (και έσχατος κίνδυνος...), είναι όσο καθημερινά επιβεβαιώνεται στην πράξη η ανικανότητά τους να κυβερνήσουν, όσο τα σε απόγνωση κοινωνικά στρώματα και ότι απέμεινε από την μεσαία τάξη απομακρύνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και... τις αυταπάτες του, τόσο το κομματικό-κυβερνητικό ασκέρι με λαϊκίστικα “επαναστατικά” παραμύθια και πυροτεχνήματα, θα παραπλανά και θα κανακεύει την σκληροπυρηνική κομματική νομενκλατούρα, το μόνο στοιχείο στο οποίο ακόμη μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη και να βασίζονται. Έστω και με ένα ιδιότυπο παρακράτος, που παροτρύνει  τις πάσης φύσεως αρχές, σε περιφρόνηση των νόμων και του Συντάγματος.


ΠΗΓΗ:iefimerida.gr
- - - -

Δεν έχουν τέλος τα όσα ανεκδιήγητα κάνουν ξένοι τουρίστες στη Ζάκυνθο, υπό την επήρεια αλκοόλ. 
Σε πρόσφατο περιστατικό πρωταγωνιστές ήταν 4 Σέρβοι τουρίστες οι οποίοι πήγαν σε μπαρ του Λαγανά τα έκαναν γης μαδιάμ και τραυμάτισαν  έναν Βρετανό υπάλληλο του καταστήματος... μαστιγώνοντάς τον (!) με την μεταλλική αγκράφα μιας ζώνης!

Εντελώς ξαφνικά, οι τέσσερις Σέρβοι ηλικίας 26, 22, 23 και 36 χρόνων άρχισαν να καταστρέφουν ό,τι βρήκαν μπροστά τους και, όταν ο 31χρονος Βρετανός σερβιτόρος προσπάθησε να τους εμποδίσει, τον χτύπησαν με γροθιές και με τη ζώνη προκαλώντας του τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του!

Ανδρες της ΕΛ.ΑΣ. έφθασαν αμέσως στο μπαρ και πέρασαν χειροπέδες στους τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου κατηγορούμενοι για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

kilkiswebtv: Ε και τι έκαναν τα παιδιά; Έπαιξαν λίγο όπως οι καταληψίες! Να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι και να μπουν στην ομάδα των καταλείψεων. 
- - - -@@Η kilkiswebtv είναι απέναντι σε εκείνους που μας στερούν το χαμόγελο από τα χείλη, εκείνους που μας στερούν τα κεκτημένα με νόμιμο τρόπο «δημόσια και ιδιωτικά αγαθά». Απέναντι σε όσους πολεμούν την γλώσσα μας, την θρησκεία μας, την σημαία μας, την Μακεδονία μας και την ίδια την ζωή μας με άδικα μέτρα.
 Θ. Κυριακίδης

@@Βρε Κούλη, ήθελα να ήξερα, γιατί είπες ότι ήσουν πολιτικός κρατούμενος; Τι σου έκαναν; Σου πήραν την πιπίλα; Πάντως αν αρχίσεις να μη λες τέτοια, θα είναι θέμα χρόνου για να πέσει ο Τσίπρας.


@@ Λένε οι του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Αλέξης έχει προσήλωση στην Δημοκρατία». Σε ποια Δημοκρατία; Την ΣΥΡΙΖΑιϊκα; Για αυτό δεν πήγε στην Βουλή;


@@ Μπορεί να έδωσε ο Τσίπρας εντολή στον Βαρουφάκη για να συνταχθεί ένα plan B αλλά ο Κνίτης Αλέξης δεν το θυμόταν. Κρίμα που σπούδασες στην μεγάλη σχολή της ΚΝΕ.

@@ Γράφουν: «Τα ΜΑΤ άρχισαν να περιφρουρούν τους πλειστηριασμούς
σπιτιών». Βρε τους ψεύτες! Θαρρείς και δεν ξέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τα ΜΑΤ και απαγόρευσε τους πλειστηριασμούς!


@@ Ο μισθός σας φέτος θα είναι μεγαλύτερος κατά 75%! Από αυτόν της επόμενης χρονιάς.@@ ΦΑΜΕΛΛΟΣ: «ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι έβαλλαν αυτογκόλ και ξεπουλήθηκαν!» Τουλάχιστον σε καλή τιμή ή σαν κι εσάς για πενταροδεκάρες;
@@ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ: «Η Κυβέρνηση Καραμανλή έφερε τα Μνημόνια!» Άντε τώρα να τον πείσεις ότι αυτός προσπαθούσε να βάλλει την αλυσίδα στο ποδήλατο εν κινήσει!@@ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: «Νόμιμες οι καταλήψεις». Άντε να τον πείσεις ότι η κατάληψη της ξένης περιουσίας δεν είναι νόμιμη. Ποιο ηλ@@@@ς πεθαίνεις.


@@ Εγκαινιάστηκε το Νοσοκομείο της Σαντορίνης. Και έχει μία γυναικολόγο!! Και ύστερα παραπονιόμαστε και εμείς που έχουμε και δύο τραυματιοφορείς!

@@ Μετά από την νομιμοποίηση των καταλήψεων, λέτε να έχουμε και νόμιμους βιασμούς, νόμιμες κλοπές και νόμιμες ληστείες;

@@ Έμαθα πως μετά από το φίδι που μπήκε στο Νοσοκομείο, σειρά έχει να μπει
ένας «ταύρος» για να τα κάνει λίμπα! Άντε γιατί……πολύ θάρρος πήρανε κάτι γιατροί!
@@Χθες Παρασκευή είχαν φιέστα οι ΚΝΕ στο Χέρσο. Μεταξύ αυτών και πέντε Κνίτες Πακιστανοί!@@ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τίποτε δεν θα
παραγραφεί». Ούτε φόροι, ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε και τα… Εκτός από τα μεγάλα εγκλήματα που έκανε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.


@@ Τα ψέμματα και η διαστρέβλωση της αλήθειας δεν έχουν όρια. Όταν στο
δημοτικό συμβούλιο ζήτησε ο Ν. Ταχτσίδης να απαντήσει ο Δήμαρχος στην ερώτηση που έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ. Αμανατίδης. Ο Δήμαρχος του είπε: «Τι είσαι εσύ, δικηγόρος του;  Και ο Τχτζίδης όχι μόνο δεν το «κατάπιε» αλλά έδωσε αποστομοτική απάντηση στον Δήμαρχο.

@@ ΚΟΥΙΖ: «Ποιος εκλεγμένος στο Δήμο Κιλκίς, ήθελε να φύγει πριν τελειώσει το
δημοτικό Συμβούλιο και είπε τρία διαφορετικά ψέμματα σε τρεις διαφορετικούς ανθρώπους; Στο έναν είπε γιορτάζει ο γιός μου, στον άλλο είπε πως θα πάει στην μάννα του και στον τρίτο ότι είναι άρρωστος ο ίδιος;  Ευτυχώς δεν υπήρχε τέταρτος, μπορεί να τον έλεγε ότι είναι έτοιμος να γεννήσει!

@@ Και μία οφειλόμενη ενημέρωση σε χειριστή ανώνυμου μπλογκ. Η kilkiswwebtv μετά την ανάρτηση του ανώνυμου δημοσιεύματος για το νοσοκομείο, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους και τους είπε, πως αν τους ενοχλεί να το «κατεβάσει». Η απάντηση ήταν: «όχι, γιατί ξέρω τον αποστολέα και θα τον @@@@@@». Δεν νομίζω να αμφιβάλλει κανείς για την αξιοπιστία των λόγων του!

@@ Δεύτερη (μετά την πρώτη από τον Ιανουάριο του 2015) και τελευταία προειδοποίηση. Να μη ξανασυκοφαντήσει την kilkiswebtv η συγκεκριμένη ανώνυμη σελίδα. Εκτός και εάν θέλει και από εμάς «ανάλογη συμπεριφορά»

- -

Πρωταγωνιστής της υπόθεσης ένας υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού του δήμου Πάρου, ο οποίος κρατούνταν επί 3,5 ώρες στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καθώς στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανέβασε εμπρηστικά σχόλια για την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο νησί με αφορμή τα εγκαίνια του αεροδρομίου. Οι αναρτήσεις του κρίθηκαν ως επικίνδυνες από τις αρχές και στάθηκαν αρκετές ώστε να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την τοπική αστυνομία να επιλαμβάνονται της υπόθεσης. Με διαδικασίες fast track ο υπάλληλος εντοπίστηκε και τέθηκε υπό κράτηση για όση ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η φιέστα στο αεροδρόμιο. Δείτε παρακάτω τις αναρτήσεις που προκάλεσαν την κινητοποίηση των αρχών και έβαλαν σε περιπέτειες τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης...
- - -

Ακολουθείται από την Ισπανία, την Κροατία και την Κύπρο - Αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,3% και κατά 0,4% για την Ε.Ε. των “28” προβλέπει για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η Eurostat
Στο 23,3% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα (στοιχεία Απριλίου 2016) σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Όπως αναφέρει η Eurostat, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση των κρατών – μελών αναφορικά με την ανεργία, ενώ ακολουθείται από την Ισπανία με 19,9%.

Συνολικά η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2016 παρέμεινε σταθερή στο 10,1%, όπως και η ανεργία στην Ε.Ε. των 28 που παρέμεινε επίσης σταθερή στο 8,6%.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία η ανεργία τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στην Ε.Ε., βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2011 και από τον Μάιο του 2009 αντίστοιχα. 


Ανάμεσα στα κράτη -μέλη, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθείται από την Ισπανία, την Κροατία και την Κύπρο. Η χαμηλότερη ανεργία στην Ε.Ε. καταγράφεται στην Μάλτα με 4%, την Τσεχία με  4,1% και την Γερμανία με 4,2%. Συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2015 η ανεργία μειώθηκε σε 25 κράτη- μέλη, παρέμεινε σταθερή στο Βέλγιο και την Εσθονία, ενώ αυξήθηκε μόνο στην Αυστρία. 

Η μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας παρατηρήθηκε στην Κύπρο (11,7% από 15,1%), την Κροατία (13,2% από 16,2%) και την Ισπανία (19,9% από 22,3%). Η ανεργία των νέων


Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στην πρώτη θέση της ανεργία των νέων, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία Απριλίου 2016, το 47,4% των νέων κάτω των 25 ετών είναι άνεργο, ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 45,8%.  Η χαμηλότερη ανεργία στους νέους καταγράφεται στην Μάλτα με 6,9% και τη Γερμανία με 7,2%. Συνολικά, τον Ιούνιο του 2016 η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 20,8% από 22,5% τον περασμένο Ιούνιο,  ενώ στην Ε.Ε., η ανεργία των νέων μειώθηκε στο18,5% από 20,6% τον Ιούνιο. Αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,3% και κατά 0,4% για την Ε.Ε.Αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,3% και κατά 0,4% για την Ε.Ε. των “28” προβλέπει για το δεύτερο τρίμηνο του 2016 η Eurostat, ελαφρώς διορθωμένο σε σχέση με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του ίδιου έτους, ενώ σε ετήσια βάση το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,6% στην Ευρωζώνη και κατά 1,8% στην Ε.Ε. 

Την ίδια στιγμή η Eurostat εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα καταγράψει μικρή αύξηση φθάνοντας το  0,2% τον Ιούλιο, έναντι 0,1% τον Ιούνιο του 2016. Όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, ο κλάδος των τροφίμων, αλκοόλ και καπνού αναμένεται να εμφανίσει τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Ιούλιο (1,4% από 0,9% τον Ιούνιο), ενώ ακολουθούν οι υπηρεσίες (1,2% σε σύγκριση με 1,1% τον Ιούνιο), τα βιομηχανικά αγαθά εκτός της ενέργειας (0,4%, αμετάβλητο από τον Ιούνιο) και ο κλάδος της ενέργειας (-6,6% σε σύγκριση με -6,4% τον Ιούνιο).


ΠΗΓΗ:protothema.gr
- - - - -


Οι χειρότεροι παιδεραστές και βιαστές της Αυστραλίας κατοικούν σε μια μυστική πόλη, η οποία ονομάζεται η «Πόλη  των καταραμένων» .
65 άντρες μένουν στην εν λόγω πόλη, έχουν όλα τα απαραίτητα στα σπίτια τους (δυο με τρία δωμάτια το κάθε σπίτι, κουζίνα και χώλ) και μπορούν φυσικά να κάνουν τα ψώνια τους αμέριμνοι, φορώντας πάντα ένα ανιχνευτή στο πόδι. Φυσικά, μπορούν να συναντιούνται και να μιλούν στους εξωτερικούς χώρους. Ακόμη και στο γυμναστήριο όπου προσπαθούν να τους κάνουν να ελέγξουν τις τάσεις τους.
Τους τελευταίους 18 μήνες όμως, 4 άτομα έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν και λίγο αργότερα να εντοπιστούν και να συλληφθούν, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους των διπλανών πόλεων.Σύμφωνα με την DailyMail της Αυστραλίας, όταν κάποιος ξεφύγει γίνεται αμέσως γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έτσι οι κάτοικοι έχουν δημιουργήσει το δικό τους σύστημα προστασίας και ενημέρωσης.
- - -

NOMAΡΧΙΑΚΗ  ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  Ν. Δ  ΚΙΛΚΙΣ
ΚΙΛΚΙΣ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016    
Σε πρωτοφανείς επικοινωνιακές φιέστες (ελέω της πρόσφατης τροπολογίας που παρέχει αφειδώς τη δυνατότητα για ΄΄δωρεάν΄΄ ταξίδια αναψυχής) επιδίδεται το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας.
Φαίνεται έχει καταλάβει ότι πλέον τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια όπως σοφά λέει ο ελληνικός λαός και υπό το βάρος των όσων ΄΄βλέπει΄΄ να έρχονται όσον αφορά το πολιτικό του μέλλον έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επικοινωνιακή πολιτική για να πείσει πρωτίστως τον ίδιο του τον εαυτό και ακολούθως τους πολίτες ότι παράγει έργο.
Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες όμως είναι υποψιασμένοι και το μόνο που επιτυγχάνει ο κ.Τσίπρας και η πολιτική του παρέα είναι να κάνει δωρεάν διακοπές καθώς άλλος πληρώνει και άλλος δροσίζεται.

Τον συμβουλεύουμε ότι εφόσον επιθυμεί διακοπές ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να του τις παρέχει αρκεί να κάνει το αυτονόητο. Να προκηρύξει άμεσα εκλογές για να λάβει ξεκάθαρη απάντηση.- - -


ΠΗΓΗ:ert.gr
Ένα παράνομο δίκτυο διακίνησης νοθευμένων ελαιολάδων που χρησιμοποιούσε ως τοπωνύπιο την Κρήτη, εντόπισε και έξάρθρωσε στη Βόρεια Μακεδονία ο ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία.
Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του Ε.Φ.Ε.Τ Κεντρικής Μακεδονίας, συνεργαζόμενη τόσο με τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χημικές αναλύσεις όσο και με την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διαπίστωσε την εμπορία προϊόντων τα οποία, ενώ επισημαίνονταν ως εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ή ως ελαιόλαδα, ήταν στην πραγματικότητα σπορέλαια τεχνητά χρωματισμένα, αγνώστου προέλευσης. Ως παρασκευαστής φέρονταν ανύπαρκτο/α φυσικό/ά πρόσωπο/α, κάνοντας χρήση ανύπαρκτου/πλαστού κωδικού τυποποιητικής μονάδας ελαιολάδου (κωδικός EL), ενώ η επισήμανση των προϊόντων παράπεμπε σε τοπωνύμια γνωστά για την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου και συγκεκριμένα στην Κρήτη, χωρίς βέβαια να έχουν ουδεμία σχέση με αυτά.
ladi-notheumeno-9
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εμπορική επιχείρηση «ΜΑΡΚΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ» με έδρα τη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και ΑΦΜ 041316453/).Ο.Υ. Αμπελοκήπων, η οποία διακινούσε σε καταστήματα λιανικής στη Βόρειο Ελλάδα – ξεπερνούσαν τα εκατό – νοθευμένα με σπορέλαια και χρωστικές ελαιόλαδα, που αφορούσαν στις εμπορικές επωνυμίες «ΑΤΛΑΝΤΙΣ» σε συσκευασίες των 5 λίτρων και 1 λίτρου, «ΠΙΘΑΡΙ» και «ΑΡΚΑΔΙ» σε συσκευασίες των 5 λίτρων.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν. Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται για τα νοθευμένα ελαιόλαδα που κατά καιρούς εντοπίζονται από τον Ε.Φ.Ε.Τ, επισκεπτόμενοι τον ιστότοπό
του.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ συνεχίζει τους ελέγχους στον κρίσιμο και σημαντικό για την Ελλάδα τομέα του ελαιολάδου για την εξάλειψη του φαινομένου της νοθείας και επισημαίνει για άλλη μια φορά στους καταναλωτές:
α) να προσέχουν την ετικέτα του ελαιολάδου που πρόκειται να αγοράσουν όπου, εκτός της ονομασίας πώλησης του προϊόντος και των πληροφοριών για την κατηγορία του ελαιολάδου, πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται και ο αλφαριθμητικός αριθμός έγκρισης
της μορφής EL-40- o οποίος είναι χαρακτηριστικός της μονάδας τυποποίησης,
β) να αποφεύγουν την αγορά ελαιολάδου από πλανόδιους και ανώνυμους πωλητές και
γ) στην περίπτωση υποψίας λόγω ανεπαρκούς επισήμανσης, δελεαστικής τιμής ή οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΤ στο 11717.

Οι δε επαγγελματίες του χονδρικού ή λιανικού εμπορίου ελαιολάδου θα πρέπει να επιλέγουν με προσοχή τους προμηθευτές τους, διασφαλίζοντας τα πραγματικά τους στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν την αξιοπιστία τους (διεύθυνση επιχείρησης, εγκαταστάσεις παραγωγής, εγκυρότητα τιμολογίων και άλλων παραστατικών) και τη νομιμότητα της διαδικασίας αγοραπωλησίας. Τονίζεται, ότι σε περίπτωση μη συμμορφώσεων φέρουν, σύμφωνα με το νόμο, ευθύνη για την οποία και θα τους επιβληθούν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
- - -


1) Δεν ελπίζω τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα. Είμαι λέφτερος.

2) Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε
3) Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά.
4) Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα.
5) Αν μια γυναίκα κοιμηθεί μόνη, ντροπιάζει όλους τους άντρες.
6) Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος.
7) Δεν υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει.
8) Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει.
9) Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο· καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο· το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή.
10) Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ…
11) Ολάνθιστος γκρεμός της γυναικός το σώμα.
12) Τα τετραθέμελα του κόσμου τούτου: ψωμί, κρασί, φωτιά, γυναίκα.
13) Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα.
14) Πού να βρω μια ψυχή σαρανταπληγιασμένη κι απροσκύνητη, σαν την ψυχή μου, να της ξομολογηθώ
15) Tι θα πει λεύτερος; Αυτός που δεν φοβάται το θάνατο.
16) Η Κρήτη δεν θέλει νοικοκυραίους, θέλει κουζουλούς. Αυτοί οι κουζουλοί την κάνουν αθάνατη.
17) Η φυγή δεν είναι νίκη, τ” όνειρο είναι τεμπελιά, και μόνο το έργο μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο.
18) Η ζωή όλη είναι μια φασαρία. Μόνο ο θάνατος δεν είναι. Η ζωή είναι όταν λύνεις το ζωνάρι σου και ζητάς φασαρίες.
19) Αν μπορείς κοίταξε τον φόβο κατάματα και ο φόβος θα φοβηθεί και θα φύγει.
20) Aπό τα καλά κερδεμένα παίρνει ο διάολος τα μισά – από τα κακά κερδεμένα, παίρνει και το νοικοκύρη.
21) Δεν τον φοβάμαι το Θεό, αυτός καταλαβαίνει και συχωρνάει. Τους ανθρώπους φοβάμαι. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν και δε συχωρνούν.
22) Aλίμονο σε όποιον ζει στην έρημο και θυμάται του κόσμου.
23) Tίποτα γενναίο δεν μπορεί ο άνθρωπος να κάμει στον κόσμο, αν δεν υποτάξει τη ζωή του σ” έναν Αφέντη ανώτερό του.
24) Η ευτυχία είναι πράγμα απλό και λιτοδίαιτο -ένα ποτήρι κρασί, ένα κάστανο, ένα φτωχικό μαγκαλάκι, η βουή της θάλασσας. Τίποτα άλλο.
25) Αυτό που θέλω ν” αφήσω πίσω μου είναι ένα καμένο κάστρο. Τίποτ’ άλλο δε θέλω ν’ αφήσω.
26) Κάθε Έλληνας που δεν παίρνει, ας είναι και μια φορά στη ζωή του, μια γενναία απόφαση, προδίνει τη ράτσα του.
27) Είδα κάποτε μια μέλισσα πνιγμένη μέσα στο μέλι και κατάλαβα.
28) Όλα μάταια, και μόνο η πράξη, σαν το κρασί, μας ξεγελάει και μας σηκώνει λίγο.
29) Τι φοβερός ανήφορος από τον πίθηκο στον άνθρωπο, από τον άνθρωπο στον Θεό.
30) Η αιωνιότητα είναι ποιότητα, δεν είναι ποσότητα, αυτό είναι το μεγάλο, πολύ απλό μυστικό.
31) Τι με ρωτάς για την καρδιά του αμαρτωλού; Εγώ κατέχω την καρδιά του ενάρετου, κι είναι όλοι οι δαιμόνοι μέσα.
32) Η ευτυχία απάνω στη γης είναι κομμένη στο μπόι του ανθρώπου. Δεν είναι σπάνιο πουλί να το κυνηγούμε πότε στον ουρανό, πότε στο μυαλό μας. Η ευτυχία είναι ένα κατοικίδιο πουλί στην αυλή μας.
33) Ο άνθρωπος βιάζεται, ο Θεός δε βιάζεται.