Select Menu

ads2

ads2

Slider

Travel

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ


link για pchands

Performance

Cute

My Place

Racing

Videos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΔΟΥΝ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ:

Δημοσιογραφόντας 46 χρόνια, από τον Οκτώβριο του 1973 και όντας Συντάκτης της Εφημερίδος του «ΜΑΧΗΤΗ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ» το 1980, ΥΠΌ ΤΟΝ ΑΕΊΜΝ...









Ακόμη δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο πρέπει να πέσει ο φράχτης.
Το να μπαίνουν στον ποταμό Έβρο στο καταχείμωνο μικρά παιδιά και ενήλικες κινδυνεύουν από πνιγμο η και από κρυοπαγήματα.
Εάν θέλουν πράγματι οι «επαναστάτες του καναπέ» γιατί δεν ζητάνε να τους  μεταφέρουν με πλοία, λεωφορεία και τρένα κατ’ ευθείαν  στους προορισμούς τους και τους ταλαιπωρούν έτσι ώστε είτε μέσω θαλάσσης είτε μέσω του επικίνδυνου ποταμού του Έβρου να φθάνουν πληρώνοντας νταβατζιλίκια και μεσάζοντες για να φθάσουν στον προορισμό τους;

Γιατί οι «διαδηλωτές» δεν ζητούν να πηγαίνουν με ασφάλεια, λόγου χάρη στην Ρωσία ή σε άλλες χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ αφού θέλουν να σώσου την ζωή των παιδιών τους και των ιδίων;

Μήπως όλη αυτή η κοροϊδία υποκινείτε από κάποιους;

Ποίοι έχουν αφήσει τις δουλειές τους – σε αυτούς τους καιρούς που εμείς δυσκολευόμαστε να βρούμε δουλειά στα παιδιά μας – και αυτοί κάνουν τόσα έξοδα για να ζητήσουν διαφορετικό τρόπο ταλαιπωρίας;
Γιατί φέρονται τόσο ρατσιστικά ώστε να επιζητούν τα δικαιώματα των προσφύγων, μεταναστών, λαθρομεταναστών, τσιχαντιστών και λαθροειβολέων και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για τις τόσες αυτοκτονίες;
Μήπως ο φράχτης χρειάζεται για αυτούς που δεν θέλουν τον φράχτη;
Αυτούς όλους του «κινηματίες» ποίοι τους συγκεντρώνουν, γιατί τους συγκεντρώνουν  και με τι χρήματα καλύπτονται τα έξοδά τους;

Τέλος πρέπει να ζητάμε καλύτερη μεταχείρηση των μεταναστών και προσφύγων και όχι καλύτερης ταλαιπωρίας. Είναι κρίμα να θέλουμε διαφορετικό τρόπο ταλαιπωρίας από την οριστική λύση του προβλήματος.
Φτάνει πιά ο θεατρινισμός!
ΖΟΡΜΠΑΣ

Οι Αρκιοί είναι ένα ακριτικό νησί του Αιγαίου με μόλις 44 μόνιμους κατοίκους (βρίσκεται μερικά μίλια νοτιότερα από τη Σάμο και την Ικαρία). Αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα των μικρών νησιών, που καμία κυβέρνηση δεν κατάφερε να λύσει: Την έλλειψη υποδομών, γιατρών και υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Οι λιγοστοί κάτοικοι είναι «όμηροι» των διαθέσεων του καιρού και ζουν καθημερινά με τον φόβο του αποκλεισμού. Ξεχασμένοι από το αθηνοκεντρικό κράτος, θα είχαν κάθε λόγο να εκδηλώνουν την οργή τους.
Κι όμως! Την Τετάρτη παρέδωσαν μάθημα εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας σε όλη τη χώρα. Στο σχολείο του νησιού φοιτούν μόνο δύο παιδιά, που μαζί με τον δάσκαλό τους (στον οποίο αξίζει το πιο μεγάλο μπράβο) έκαναν παρέλαση. Σήκωσαν τη σημαία και περπάτησαν καμαρωτά στην πλατεία στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Τι και αν ήταν μόνο δύο; Η παρέλαση έγινε!
Οσο υψώνεται ακόμα η σημαία και όσο υπάρχουν παιδιά που το κάνουν με αγάπη και υπερηφάνεια, αυτός ο τόπος δεν έχει τίποτα να φοβάται. Ακόμα και αν μας πυροβολούν συνεχώς Ελληνες (ανίκανοι) κυβερνώντες και ξένοι «γύπες». Οι κάτοικοι αυτής της ευλογημένης γης μπορεί να είναι λίγοι, μπορεί να απογοητεύονται εύκολα και το ίδιο εύκολα να ενθουσιάζονται, όμως έχουν DNA με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που δύσκολα μπορεί να κατανοήσει ο υπόλοιπος κόσμος. Γι' αυτό είναι ικανοί για πράγματα αδιανόητα (όπως η αντίσταση του '40). Αρκεί να συνεχίζουν να αγαπούν την πατρίδα τους, και ας τους πληγώνει.
Τα χτυπήματα στην εθνική υπερηφάνεια τα τελευταία χρόνια είναι στοχευμένα. Σχεδόν «χειρουργικά». Κι όμως, ο στόχος δεν επετεύχθη. Οι Ελληνες συνεχίζουν να αγαπούν τον τόπο τους, και η καλύτερη απόδειξη είναι τα δύο μαθητούδια και ο δάσκαλος στους Αρκιούς. Ακόμα και αυτοί που ξενιτεύτηκαν την τελευταία πενταετία της οικονομικής λαίλαπας δεν σταμάτησαν να ονειρεύονται την επιστροφή στην Ιθάκη! Ετσι λένε τουλάχιστον. Πολλοί άλλοι συνεχίζουν να ζουν εντός των τειχών, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την πιο ωραία χώρα του κόσμου, αν και βλέπουν το μέλλον τους μαύρο κι άραχνο. Συνειδητά επιλέγουν να παλέψουν μένοντας Ελλάδα. Τέλος, υπάρχουν κι αυτοί που ψάχνουν τρόπο να φύγουν, αλλά πάντα βρίσκεται την τελευταία στιγμή κάτι που τους κρατά πίσω...
Με όλα αυτά δεν θέλω να υποστηρίξω ότι τα πάντα είναι καλά και ανθηρά. Το αντίθετο συμβαίνει. Ομως στο μαύρο τοπίο που απλώνεται παντού γύρω μας υπάρχουν τέτοιες χαραμάδες ελπίδας, οι οποίες μάς κάνουν να χαμογελάμε πάλι. Να αισιοδοξούμε ότι αυτός ο τόπος έχει μέλλον, επειδή οι κάτοικοί του εξακολουθούν να τον αγαπούν.
Η καταιγίδα κάποια στιγμή θα περάσει - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Το ζητούμενο είναι να μην αφήσει πίσω της την απόλυτη καταστροφή -κυρίως- σε επίπεδο «εθνικών αντιστάσεων». Για να μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της η ελληνική κοινωνία και να χτίσει σιγά σιγά πάνω σε ό,τι θα έχει απομείνει.

Οπως ακριβώς συμβαίνει στους Αρκιούς. Η καταιγίδα απομονώνει πλήρως το νησί (στη διάρκειά της είναι παντελώς απροστάτευτο), όμως όταν αυτή περνάει οι ακρίτες κάτοικοί έχουν το κουράγιο να σηκώσουν πάλι τη σημαία, για να ξεκινήσουν την παρέλαση και να τιμήσουν τους ήρωες της πατρίδας. Τελικά, αυτά τα δύο μαθητούδια μάς έδωσαν το καλύτερο μάθημα!
ΠΗΓΗ:dimokratianews.gr

Ο ρυθμός της καταστροφής που πλήττει την Ελλάδα επιταχύνεται. Η κατάσταση επιδεινώνεται ραγδαία και όλα δείχνουν πως οι δυνάμεις που διάκεινται εχθρικά προς τον λαό και την πατρίδα όχι μόνο λειτουργούν ανενόχλητες, αλλά διευκολύνονται κιόλας στο απαίσιο έργο τους από τις αλληλοδιάδοχες κυβερνήσεις.

Χαρακτηριστικό
 παράδειγμα, η είδηση που δημοσίευσε η«δημοκρατία» και η οποία αναφερόταν σε κατασχέσεις καταθέσεων, δεσμεύσεις και πλειστηριασμούς κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που θα μπορούν πλέον να επιβάλουν εις βάρος των οφειλετών τους το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες από την ερχόμενη Δευτέρα!

Το αίτιο
 για την επανέναρξη των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης είναι ότι «δεν παρατάθηκε περαιτέρω η αναστολή όλων αυτών των πράξεων, η οποία είχε προβλεφθεί λόγω της επιβολής των capital controls. Ετσι εκατομμύρια οφειλέτες μένουν πλέον εκτεθειμένοι απέναντι στον κίνδυνο κατασχέσεων ακινήτων και εισοδημάτων!».

Μπορεί
 το νέο να φαντάζει εξωφρενικό, αλλά είναι ακριβές. Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν παρέτεινε εκ νέου την κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, αρχικά ως την 30ή Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια ως την 31η Οκτωβρίου.
Οι συνέπειες για πολλούς συμπολίτες μας θα είναι εξαιρετικά δυσάρεστες, αφού θα είναι δυνατό να προχωρήσουν οι εξώσεις και οι κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις.

Η αδικία
 σε αυτή την υπόθεση είναι τόσο εξόφθαλμη και κατάφωρη, ώστε ουδείς μπορεί να υπερασπιστεί τη μη παράταση της απόφασης για την αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης χωρίς να γελοιοποιηθεί ή να γίνει λαομίσητος.
Πώς είναι δυνατόν να διατηρούνται τα capital controls, οι πολίτες ουσιαστικά να μην έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους και ταυτόχρονα να τιμωρούνται επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν κάτι;

Με αυτού
 του είδους τις πρακτικές και την αδιαφορία των ιθυνόντων για το αίσθημα δικαιοσύνης το οποίο πρέπει να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη ανοίγεται ο δρόμος που οδηγεί σε δυσάρεστες εξελίξεις.

Δυστυχώς
, ορισμένοι στα λόγια απεύχονται τα χειρότερα και με τις πράξεις τους τα προετοιμάζουν.
ΠΗΓΗ:dimokratianews.gr

Ύστερα από 35 χρόνια η Κίνα ανακοίνωσε το τέλος της «πολιτικής του ενός παιδιού». Είχε επιβληθεί το 1979 για να συγκρατηθεί η πληθυσμιακή έκρηξη. Το Πεκίνο πήρε αυτή την ιστορική απόφαση βλέποντας πως τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει δραστική μείωση του ενεργού πληθυσμού.

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων. Όχι μόνο τώρα στα δύσκολα χρόνια του Μνημονίου, αλλά και παλαιότερα.

Η χώρα μας υποφέρει από την υπογεννητικότητα. Ο πληθυσμός της Ελλάδας είναι ο δεύτερος πιο γερασμένος, μετά την Ιταλία, στην Ευρώπη. H σχέση εργαζομένων - συνταξιούχων, και με τη βοήθεια του Μνημονίου, τείνει στο 1 προς 1.
Kαι ποια είναι η βοήθεια προς τις ελληνικές οικογένειες; Ουσιαστική ανυπαρξία επιδομάτων τέκνων. Καμία πρόνοια για φοροελαφρύνσεις. Βρεφονηπιακοί σταθμοί που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες φιλοξενίας όλων των παιδιών. Ενα σύστημα Παιδείας - παραπαιδείας που απαιτεί όλο και περισσότερα λεφτά από τους γονείς.

Αυτές είναι οι «παροχές» προς την ελληνική οικογένεια από ένα κράτος που ζητάει διαρκώς φόρους. Αν δεν χαραχθεί στρατηγική στα επόμενα χρόνια, οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες θα υιοθετήσουν από μόνοι τους την κινεζική «πολιτική του ενός παιδιού». Ίσως και του… κανενός παιδιού.


ΠΗΓΗ: e-typos.com/gr


Ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 60% του μισθού τους καλούνται να καταβάλλουν σε φόρους και εισφορές οι μισθωτοί, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).
Ειδικότερα, όπως σημειώνει ο ΣΕΒ, μισθωτός με μικτές αποδοχές ύψους 2.400 ευρώ το μήνα (ποσό που είναι κατά 67% μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό) και δύο παιδιά πληρώνει το 60% του μισθού σε φόρους και εισφορές, ποσοστό σχεδόν 20% μεγαλύτερο από τις εισφορές στη Γερμανία και 70% περισσότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ.
Αντίστοιχα, για μισθωτό με μέσες μικτές αποδοχές 1.440 ευρώ το μήνα, η Ελλάδα έχει υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές ως ποσοστό των μισθών σε σύγκριση με Ολλανδία, Φινλανδία, Ισπανία,Πορτογαλία και Ιταλία, ενώ μόνο τρεις χώρες έχουν αισθητά υψηλότερες εισφορές από τις ελληνικές, συνεχίζει ο ΣΕΒ.
Όπως επισημαίνεται στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του ΣΕΒ, η γραφειοκρατία στις χώρες που έχουν αντίστοιχα υψηλές εισφορές είναι μικρότερη, ενώ δεν υπάρχουν έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων, ούτε και  πολιτική αβεβαιότητα, με αποτέλεσμα να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των αγορών.
Ο ΣΕΒ εκτιμά ότι προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κρίνονται στη σημερινή συγκυρία ανεδαφικές, καθώς θα επιτείνουν την ύφεση οδηγώντας σε αύξηση της ανεργίας, ενώ επαναλαμβάνει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα είναι γενναιόδωρο για το Δημόσιο, καθώς η αναλογία των συντάξεων του Δημοσίου στις συνολικές δαπάνες είναι αισθητά μεγαλύτερη της συμμετοχής των συνταξιούχων του Δημοσίου στο σύνολο των συνταξιούχων.
Παράλληλα, τονίζει ότι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου και οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα μετέχουν παραδοσιακά δυσανάλογα στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.
Στο δελτίο επισημαίνεται ακόμη ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα μία ακραία περίπτωση υποεπένδυσης, με τις καθαρές (μετά τις αποσβέσεις) επενδύσεις το 2014 να είναι αρνητικές και να διαμορφώνονται σε -8,3% του ΑΕΠ. Υποεπένδυση σε χαμηλότερο βαθμό παρατηρείται και στην Πορτογαλία, την Ιταλία και την Κύπρο, ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. παρουσιάζουν θετικές καθαρές επενδύσεις, που σημαίνει ότι οι επενδύσεις τους καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες για συντήρηση του κεφαλαιακού τους εξοπλισμού και, επιπλέον, αυξάνουν το κεφαλαιακό τους απόθεμα).
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, στη χώρα μας για κάθε ένα ευρώ παραγωγής και εισοδήματος απαιτούνται επενδυτικά κεφάλαια πενταπλάσιας αξίας, όταν στον υπόλοιπο αναπτυγμένο κόσμο απαιτούνται τα μισά περίπου από τα κεφάλαια αυτά. «Το γεγονός ότι η χώρα μας είναι τελευταία στη σχετική κατάταξη σημαίνει ότι λειτουργεί με τεράστια εμπόδια στην οικονομική δραστηριότητα, τα οποία, αν δεν αρθούν, καταδικάζουν την χώρα σε διαρκή ύφεση ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, σε ένα αναπτυξιακό τέλμα χαμηλών επιδόσεων, μη ικανών να δημιουργήσουν ευκαιρίες για την αύξηση της απασχόλησης και των εισοδημάτων», υποστηρίζει ο ΣΕΒ.

Το προεδρείο του Συνδέσμου βρίσκεται σήμερα στις Βρυξέλλες και πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ε.Ε. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr


Η επικοινωνιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ  φαίνεται ότι δεν πείθει κανέναν, καθώς η προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσει ότι ο Κατρούγκαλος αντιμετώπισε δυσκολίες στην Κουμουνδούρου, όπου κλήθηκε για να παρουσιάσει στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος τον "οδικό χάρτη" προς την άμεση μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού, έπεσε στο κενό καθώς όλοι γνωρίζουν ότι το κόμμα και τα όργανά του είναι διακοσμητικά στοιχεία αφού το κόμμα έχει μετατραπεί σε «Αλέξη Τσίπρα»


Με τις εντολές Τσίπρα γίνονται όλα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, άρα ο θάνατος του ασφαλιστικού τον οποίο η κυβέρνηση καλείται να ολοκληρώσει το συντομότερο, έχει σφραγίδα Τσίπρα και όλα τα άλλα περί δακρύων είναι κάτι ανάλογο με το …Θέλει η πο@τ@να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.
Για να δίνουν ελπίδα στο λαό, ότι μπορεί κάτι διαφορετικό να γίνει, αφήνουν να διαρρεύσει ότι κάποια στελέχη του κόμματος τάσσονται υπέρ της "ακινησίας" στην παρούσα φάση.
Ο Κατρούγκαλος, παρουσίασε τη δεινή κατάσταση στην οποία, εσκεμμένα έφεραν το ασφαλιστικό, και αντί να πει την αλήθεια για τους λόγους της κατάρρευσης, ότι δηλαδή καταλήστευσαν τα ταμεία, επικαλέστηκε  λόγους απομείωσης των αποθεματικών των Ταμείων αλλά και της ανεργίας, επιχειρώντας να εξηγήσει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συστήματος όχι μέσα από οριζόντιες μειώσεις αλλά από εξορθολογισμό με προστασία των χαμηλότερων συντάξεων. 
Για τα δομημένα ομόλογα και τον τρόπο με τον οποίο έφαγαν τα λεφτά των ταμείων, ο υπουργός κάλυψε πλήρως δια της σιωπής του , το ένοχο πολιτικό σύστημα.
Ο Κατρούγκαλος εφαρμόζοντας πλήρως τις οδηγίες -απαιτήσεις αυτών που έφαγαν τα λεφτά των ταμείων πέταξε την φλούδα της εθνικής σύνταξης των 384 €!!!
Όταν κάποιοι μιλούσαν για Βουλγαροποίηση της Ελλάδας τους έλεγαν…ψεκασμένους, όμως αυτός είναι ο στόχος και αυτό που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι η συνέχιση της πολιτικής των δανειστών, την οποία δεν μπορούσε πλέον να εφαρμόσει ο Αντώνης Σαμαράς.
Το τμήμα εργατικής πολιτικής που μετείχε στην συνεδρίαση έμεινε άφωνο ,καθώς τα μέλη του είναι άτομα του ξεπουλημένου, προ πολλού, συνδικαλιστικού χώρου. 
Η Κουμουνδούρου αφήνει να διαρρεύσει ότι στελέχη του κόμματος ζήτησαν το λόγο από τον υπουργό εργασίας για τους "δράκους" που περιείχε η πρόταση σοφών, με την οποία διαφώνησαν αρκετοί υπουργοί ενώ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

Παπαρολογίες για τα μάτια του κόσμου όλα αυτά, όπως επίσης και κάποιες διαρροές που θέλουν την ομάδα των 53 να μην καλοβλέπει όσα επιβάλλονται από τους δανειστές.


Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί είναι φερέφωνα του Τσίπρα, άνθρωποι χωρίς δυνατότητα αντίσασης και ...«παρτάκηδες» που θρέφονται από το σύστημα, φορώντας το ταμπελάκι «αριστερός».

ΠΗΓΗ:http://neinnewsgr.blogspot.gr/
Απελευθερώνονται από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου οι πλειστηριασμοί κατοικιών και οι εξώσεις, καθώς και όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης.
Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν δίνει νέα παράταση στην κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση είχε εκδοθεί στα μέσα Ιουλίου λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.
Έτσι, πρακτικά, ανοίγει ο δρόμος για εξώσεις και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις, ανάμεσά τους και οι πλειστηριασμοί. Ωστόσο, σημειώνεται πως αυτό δεν αφορά την πρώτη κατοικία, που προστατεύεται.
Διαβάστε τι προέβλεπε η κοινή υπουργική απόφαση
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης:
Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοινώνει ότι δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπ' αριθμ. 49214/21−7−2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης "Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών" (Β΄ 1525), η οποία έχει ήδη παραταθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με την υπ' αριθμ. 57384/31−8−2015 όμοια (Β΄ 1867) και στη συνέχεια μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 με την υπ΄ αρ. 70905/29.9.2015 όμοια (Β' 2110).

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να εκδώσει και νέα απόφαση παράτασης της παράλογης τετράμηνης συνολικά, αναστολής εκτέλεσης τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων, η οποία, σε ότι μας αφορά, κάλυπτε αριθμό δύστροπων ενοικιαστών με πολύμηνες οφειλές μισθωμάτων, κατά των οποίων έχουν εκδοθεί και παρέμεναν ανεκτέλεστες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές απόδοσης μισθίου".
ΠΗΓΗ:dimokratianews.gr


Aναλυτικές απαντήσεις έδωσε επιτέλους ο Φλαμπουράρης στις σφοδρές κατηγορίες που του αποδίδονται τις τελευταίες ώρες, σχετικά με έργο δημοσίου που φέρεται να ανέλαβε η τεχνική εταιρεία «ΔΙΑΤΜΗΣΗ» στην οποία είναι μέτοχος!
Με τηλεφωνική του παρέμβαση σε ενημερωτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού SKAI, ο πρώην υπουργός επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έπεισε και τον πιο αδαή πολίτη πως η όλη του συμπεριφορά ήταν απολύτως έντιμη και ηθική.
Ακολουθούν όλες οι σημερινές του δηλώσεις για την υπόθεση:
«Δεν καταλαβαίνω πραγματικά γιατί μου επιτίθενται με τέτοια σφοδρότητα και τέτοια λάσπη!
Ο σοφός λαός μας λέει πως κάθε πολιτικός πρέπει να γίνεται να αντικείμενο κριτικής ανάλογα με τα έργα που έχει αναλάβει.
Εγώ λοιπόν σεβόμενος ακριβώς αυτό φρόντισα ως επαγγελματίας πολιτικός μηχανικός να αναλάβω ένα έργο προκειμένου να αποδείξω εμπράκτως στον ελληνικό λαό τις λαμπρές ικανότητες μου ως εργαζόμενος.
Τόσο πολύ δηλαδή τους πειράζει που επέλεξα το έργο αυτό να είναι του δημοσίου;
Βγάζουν σπυράκια μήπως επειδή δεν πρόκειται για ιδιωτικό;
Φτάνει πια με το κύμα λάσπης στον δημόσιο τομέα.
Επειδή κάποιοι θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν τα πάντα θα πρέπει και εμείς να έχουμε την ίδια άποψη;
Αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στην πραγματικότητα είναι όσοι δεν αναλαμβάνουν έργα προκειμένου να τους κρίνουν οι ψηφοφόροι.
Και δεν αναλαμβάνουν προφανώς επειδή είτε είναι ανίκανοι στο να τα διεκπεραιώσουν είτε επειδή φοβούνται την κριτική που θα ασκήσουν σε αυτά οι πολίτες;
Αντί λοιπόν να γίνομαι δέκτης επαίνων που τόλμησα να αποδείξω με έργο τις ικανότητές μου, βρίσκω από πάνω και τον μπελά μου.
Δεσμεύομαι δημόσια πως το έργο που ανέλαβα θα ολοκληρωθεί σύντομα.
Αμέσως μετά θα στείλω τις κάμερες των καναλιών στο σημείο προκειμένου ο αμείλικτος λαός να το αξιολογήσει.

Δεν φοβήθηκα ποτέ την κριτική για τα έργα μου και δεν πρόκειται να την φοβηθώ ούτε και τώρα».
ΠΗΓΗ: komikotragiko.wordpress.com





























Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου και του υφυπουργού Εργασίας  Αναστάσιου Πετρόπουλου σημειώθηκε στη Βουλή με αφορμή μία φράση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την απειλητική επιστολή, που περιείχε μία σφαίρα, και εστάλη στο γραφείο της επικεφαλής της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό.

Ειδικότερα, ο κ. Κεγκέρογλου κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου ότι μεταθέτει την πολιτική ευθύνη στις Επιτροπές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα είναι «ηθικός αυτουργός» αν συμβεί κάτι στα μέλη της Επιτροπής Σοφών. «Δυστυχώς, ξέρετε ότι τις προηγούμενες ημέρες έγινε μία απειλή με μία σφαίρα κι έναν φάκελο, που στάλθηκαν στην Πρόεδρο της Επιτροπής. Περιμένω το υπουργείο να πει ότι η όποια γνώμη της Επιτροπής είναι άλλο θέμα ή οι γνώμες των μελών της. Η πολιτική ευθύνη είναι στο υπουργείο. Να την αναλάβετε», είπε ο κ. Κεγκέρογλου προσθέτοντας: «Ηθικός αυτουργός για οτιδήποτε πάθει η πρόεδρος και τα μέλη θα είστε εσείς, ως υπουργείο. Και βέβαια, ο κ. Τόσκας, πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία και των μελών και των οικογενειών τους. Δεν είναι παιχνίδι».

Η αντίδραση του κ. Πετρόπουλου ήταν έντονη: «Δεν περίμενα ο κ. Κεγκέρογλου να προσφέρει στήριξη σ’ αυτούς που απειλούν μεταθέτοντας μία ευθύνη στην κυβέρνηση, γιατί κάποιοι έκαναν αυτήν την πράξη που θα έπρεπε να έχει αποδοκιμάσει, αντί να λέει ότι εμείς θα είμαστε ηθικοί αυτουργοί για εκείνους που -από σκοτεινές διαδρομές και δεν ξέρω από ποια κανάλια- έρχονται να χρησιμοποιήσουν τέτοιου είδους πολιτικές εκφοβισμού και τρομοκρατίας στη Δημοκρατία μας».
Ο διάλογος
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό καταλάβατε;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Είστε προβοκάτορας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είπατε;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Είστε προβοκάτορας μέγας!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχετε πρόβλημα, κύριε Κεγκέρογλου.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Έχετε πρόβλημα εσείς σοβαρό.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Σοβαρό πρόβλημα έχετε και έχετε και την εύνοια ότι φέρατε την ασυδοσία, την οποία απολαμβάνετε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (προεδρεύων): Παρακαλώ, κύριε Κεγκέρογλου, μη διακόπτετε τον υφυπουργό.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Έρχεστε εδώ με θράσος.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό καταλάβατε;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε ακριβώς αυτό, ότι οι ηθικοί αυτουργοί είναι στην κυβέρνηση, είναι ο υπουργός γιατί εστάλη η σφαίρα.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ναι, γιατί μεταθέτετε την ευθύνη των πολιτικών αποφάσεων στις επιτροπές.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κάθε φορά την πατάτε, όταν λέτε κάτι και σας βγαίνει ανάποδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (προεδρεύων): Παρακαλώ, κύριε Κεγκέρογλου.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Γι’ αυτό σας είπα και την προηγούμενη φορά να προσέχετε, όταν μιλάτε σε μένα. Την πατάτε. Μαζευτείτε λιγάκι.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Απαντήστε. Δεν ξέρετε τι να απαντήσετε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μαζευτείτε λιγάκι, κύριε Κεγκέρογλου. Θα το μάθετε το μάθημά σας.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (προεδρεύων): Κύριε Κεγκέρογλου, θα σας παρακαλέσω να μη διακόπτετε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε ακριβώς αυτό, ότι ηθικός αυτουργός είναι ο υπουργός.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Εσείς και ο κ. Κατρούγκαλος κρύβεστε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ακούσατε τι είπα; Τι να σας πω, κύριε Κεγκέρογλου; Κάποια στιγμή δεν έχει νόημα να μιλάει κανείς μαζί σας. Όμως, επειδή ρωτάτε, στα πλαίσια του ελέγχου, υποχρεώνομαι να σας απαντώ.

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μιλάτε προσωπικά. Μιλάτε στον θεσμό του βουλευτή. Είναι βουλευτής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (προεδρεύων): Παρακαλώ!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τι θέλετε, κύριε Κωνσταντινόπουλε;

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Είναι βουλευτής.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Του απαντώ. Πολιτικά δεν μου το έθεσε; Πολιτικά απαντώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (προεδρεύων): Παρακαλώ, κύριε Κωνσταντινόπουλε.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Κωνσταντινόπουλε, δεν θα μου πείτε εσείς πώς θα απαντώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (προεδρεύων): Παρακαλώ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Κωνσταντινόπουλε, αφήστε τώρα τον καυγά. Τι θέλετε ακριβώς; Κάθε φορά που θα εμφανίζομαι, αυτήν τη δουλειά θα κάνετε; Δεν το κατάλαβα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (προεδρεύων): Κύριε Υφυπουργέ, παρακαλώ. Παρακαλώ!

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αφήστε τα αυτά τα συνδικαλιστικά!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αφήστε τα αυτά;

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είστε συνήγορος, ούτε δικηγόρος της Attica Bank.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (προεδρεύων): Παρακαλώ, κύριε Κωνσταντινόπουλε!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα φιμωθώ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (προεδρεύων): Παρακαλώ! Δεν μπορούμε να κάνουμε έτσι τον διάλογο. Επεμβαίνετε εσείς χωρίς ερώτηση;

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είναι αυτά που κάνετε; Η Δημοκρατία σας αυτήν την αντίληψη έχει;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (προεδρεύων): Παρακαλώ! Συνεχίστε, κύριε Υφυπουργέ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Όφειλα, λοιπόν, να το επισημάνω αυτό. Είναι ένα ατόπημα. Καλό θα ήταν ο κ. Κεγκέρογλου να το αποσύρει, διότι άλλο θα ήθελε να πει και είπε αυτό που ακούσαμε. Ας το πει έτσι.

ΠΗΓΗ:http://taxalia.blogspot.gr/


Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο. Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί… πρόσεχα την ώρα των αρχαίων. Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα…
ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις αντένες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους «μνηστήρες».
Όταν ο Οδυσσέας φτάνει στην Ιθάκη, η μεγίστη επιθυμία του είναι ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, τον κόσμο που του έκλεψαν. Παρά την μεγάλη του λαχτάρα, διατηρεί την ανωνυμία του και μεταμορφωμένος σε ζητιάνο από την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, πηγαίνει στο παλάτι ώστε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει τις πληροφορίες που θέλει, υπομένοντας καρτερικά τις προσβολές και την χλεύη των μνηστήρων.
ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ. Γι αυτό τον λόγο και είναι ο αγαπημένος της Θεάς ΑΘΗΝΑΣ, της Θεάς που αντιπροσωπεύει την ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ, την ΣΟΦΙΑ, την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Της Θεάς που μελετά τον εχθρό και τον πολεμά με τα ίδια του τα όπλα. Όταν όμως έρχεται η ώρα, όταν τους έχει στριμώξει όλους άοπλους σε ένα δωμάτιο, όταν φανερώνεται πάνοπλος, ΤΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΙΚΤΟ, ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ, που δημιούργησε με τον δικό του ιδρώτα, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ που οι μνηστήρες καταχράστηκαν και καπηλεύτηκαν μαζί με την φιλοξενία του οίκου του που τιμησε τον ΞΕΝΙΟ ΔΙΑ.
Ο ισχυρότερος αντίπαλός του είναι ο ΑΝΤΙΝΟΟΣ. Η λέξη μιλά απο μόνη της. Είναι η ΑΝΤΙ-ΝΟΗΣΗ, είναι αυτό που μας κάνουν ΤΩΡΑ, είναι ο τρόπος με τον οποίο θολώνουν τις καταστάσεις και την πραγματικότητα ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ. Είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την καθυπόταξη και δουλεία του ανθρώπου. Ο επόμενος είναι ο ΕΥΡΥ-ΜΑΧΟΣ. Αυτός που μάχεται με κάθε τρόπο, με εύρος, ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ, ο δεινός και αδίστακτος μαχητής.
Ο ΑΜΦΙ-ΝΟΜΟΣ! Αυτός που διαστρεβλώνει τον ΝΟΜΟ και την τάξη των πραγμάτων, ο επικίνδυνος γιατί είναι ΕΤΣΙ και ΑΛΛΙΩΣ! Ο ΑΓΕ-ΛΑΟΣ! Αυτός που άγει τον λαό, που τον παρασύρει με την βοήθεια του ΑΝΤΙ-ΝΟΟΥ. Που τον μετατρέπει σε ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΓΕΛΗ! Κανένα όνομα στα Ομηρικά έπη δεν είναι δοσμένο στην τύχη! Κρύβουν βαθύτατα νοήματα και στο χέρι μας είναι να τα αποκρυπτογραφήσουμε και να διδαχτούμε, ή καλύτερα να συνετιστούμε.
Οι πρόγονοί μας μιλούν, ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, μας λένε ΠΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ, μας λένε πως να τινάξουμε τον ζυγό. ΑΡΚΕΙ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ! Και ο Αντίνοος, ο στόχος της πρώτης φονικής βολής του Οδυσσέα. Είναι αυτός ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ να πεθάνει πρώτος. Γι” αυτό, μακριά από την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Και τον σκοτώνει ρίχνοντας του το βέλος στον ΛΑΙΜΟ, το ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ δηλαδή της επικοινωνίας που την χρησιμοποιεί ενάντια στην νόηση των ανθρώπων!
ΠΗΓΗ: makeleio.gr

Ελπίδες από νέα μέθοδο που βρήκε Κύπριος καθηγητής
Τον δρόμο για τα νοσοκομεία και τα διαγνωστικά κέντρα παίρνει το αιματολογικό τεστ για τον εντοπισμό του Συνδρόμου Down, το οποίο δημιούργησε ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον κυπριακής καταγωγής καθηγητή του King's College του Λονδίνου, Κύπρο Νικολαΐδη.
Η εξέταση αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στον προγεννητικό έλεγχο, καθώς πρόκειται για απλή, μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδο, που διακρίνεται για την υψηλή ακρίβειά της. Θα δώσει, δε, τη δυνατότητα να αποφευχθούν επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η αμνιοπαρακέντηση, στην οποία υπάρχει κίνδυνος αποβολής.
Οι κλινικές μελέτες, κατά τις οποίες η αποτελεσματικότητα της αιματολογικής εξέτασης δοκιμάστηκε σε ευρύ δείγμα εγκύων, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Ξεκίνησαν πριν από έναν χρόνο και σε αυτές συμμετείχαν 11.692 γυναίκες στα King's College Hospital του Λονδίνου και Medway Maritime Hospital του Κεντ. Μετά τα θετικά αποτελέσματα, η αρμόδια επιτροπή της Βρετανίας αναμένεται να εκδώσει σύντομα απόφαση με την οποία να προτρέπει τη χρήση του αιματολογικού τεστ ως διαγνωστικής μεθόδου στα νοσοκομεία της χώρας.
Το τεστ βασίζεται στην ανάλυση του εμβρυϊκού DNA που κυκλοφορεί στο αίμα της εγκύου. Από αυτό οι γιατροί μπορούν να εντοπίσουν ενδεχόμενη τρισωμία 21, την ύπαρξη δηλαδή τριών χρωμοσωμάτων 21 αντί για δύο, η οποία ευθύνεται για το Σύνδρομο Down.
Μεγάλη ακρίβεια
Χαρακτηρίζεται από μεγάλη ακρίβεια, καθώς μπορεί να πει σε ποσοστό 99% αν το έμβρυο έχει Σύνδρομο Down, με ελάχιστες λαθεμένες θετικές διαγνώσεις, με αποτέλεσμα να μπορεί να βγαίνει σχεδόν σίγουρο συμπέρασμα ότι το έμβρυο δεν έχει Σύνδρομο Down. Εχει το πλεονέκτημα, σε σχέση με τις διαγνωστικές μεθόδους που εφαρμόζονται μέχρι τώρα, ότι δεν δημιουργεί κινδύνους για την υγεία του εμβρύου.

Η διάγνωση του Συνδρόμου Down σήμερα γίνεται μεταξύ της 11ης και της 13ης εβδομάδας της κύησης. Αρχικά η έγκυος υποβάλλεται σε υπέρηχο και ορμονική ανάλυση του αίματός της. Αν τα αποτελέσματα δείξουν αυξημένο κίνδυνο, ακολουθεί αμνιοπαρακέντηση, η οποία όμως -ως επεμβατική μέθοδος- ενέχει τον κίνδυνο αποβολής.
ΠΗΓΗ: dimokratianews.gr

Η FIFA, η οποία «ταλανίζεται» από τη χειρότερη κρίση διαφθοράς στην ιστορία της, επιβεβαίωσε σήμερα ότι τελικά είναι επτά οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της, καθώς τέθηκε εκτός ο παλαίμαχος διεθνής από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, Ντέιβιντ Νακχίντ. 

Οι επτά υποψήφιοι είναι ο Πρίγκιπας Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν της Ιορδανίας, ο Σεΐχης Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Χαλιφά από το Μπαχρέιν, οι Γάλλοι Ζερόμ Σαμπάν και Μισέλ Πλατινί, ο Ελβετός Τζιάνι Ινφαντίνο, ο Λιβεριανός Μούσα Μπίλιτι και ο Νοτιοαφρικανός Τόκιο Σεξβάλε.

Πλέον θα πρέπει να υποβληθούν σε έλεγχο ακεραιότητας, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, έχει τιμωρηθεί από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA με αποκλεισμό 90 ημερών μαζί με τον (απερχόμενο) πρόεδρο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ. 

Η FIFA έκανε γνωστό ότι η υποψηφιότητα του Πλατινί δεν θα εξεταστεί κατά το διάστημα της τιμωρίας του, ωστόσο ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής μέσος μπορεί να διεκδικήσει το ύπατο ποδοσφαιρικό αξίωμα στον πλανήτη, εάν δικαιωθεί στην έφεσή του. 

«Εάν μια τέτοια τιμωρία αρθεί ή λήξει πριν από την προεδρική εκλογή της FIFA, η εκλογική επιτροπή θα αποφασίσει, ανάλογα με το ακριβές χρονικό σημείο, πώς θα προχωρήσει με την εν λόγω υποψηφιότητα» τονίζει η FIFA σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Προκειμένου να υπάρχει υποψήφιος από την Ευρώπη στις αρχαιρεσίες για τη FIFA, σε περίπτωση οριστικής τιμωρίας του Πλατινί, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα διεκδικήσει την προεδρία. 

Ο Σαμπάν είναι πρώην Γάλλος διπλωμάτης, ο οποίος εργάστηκε σε διάφορες θέσεις στη FIFA από το 1999 έως το 2010, ωστόσο επικρίνει την UEFA. Ο Σεξβάλε είναι Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας και πρώην πολιτικός κρατούμενος, ενώ ο Μπίλιτι είναι επικεφαλής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Λιβερίας. 

Ο Πρίγκιπας Αλί είναι πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και ο Σεΐχης Σαλμάν ηγείται της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας της Ασίας (AFC).

Ο Νακχίντ είχε γνωστοποιήσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές της FIFA, ωστόσο η παγκόσμια συνομοσπονδία ανακοίνωσε ότι μια από τις πέντε ομοσπονδίες που δήλωνε ότι θα στήριζε τον Νακχίντ έχει εκφράσει τη στήριξή της και σε άλλον υποψήφιο. Έτσι, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η FIFA αναφέρεται ότι «η εκλογική επιτροπή αποφάσισε να μην εξετάσει την αίτηση του κυρίου Νακχίντ, καθώς αυτή δεν πληρούσε τις απαιτούμενες πέντε δηλώσεις υποστήριξης».
ΠΗΓΗ : tovima.gr


Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 θα επισκεφθεί την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η kilkis web tv θα καλύψει τηλεοπτικά την εδώ επίσκεψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κατόπιν προσκλήσεως.

kilkis web tv

Δείτε τις φωτογραφίες



Μια από τις πιο ωραίες παρουσίες  αναστάτωσε την επετειακή  παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Λήμνο.
Η όμορφη και καλλίγραμμη στρατιωτίνα μαγνήτισε τα βλέμματα των θεατών και  συγκέντρωσε τα κολακευτικά σχόλια όλων όσων παρευρέθηκαν σήμερα στην παρέλαση.




ΠΗΓΗ:newsbeast.gr


Ανησυχία και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ότι τα αλλαντικά είναι καρκινογόνα.
Το μπέικον, τα λουκάνικα και πολλά άλλα προϊόντα μπήκαν στο στόχαστρο, τη στιγμή που ο Οργανισμός γνωστοποίησε ότι το επεξεργασμένο κρέας είναι πιθανόν καρκινογόνο. Ομως, ο κίνδυνος δεν κρύβεται μόνο εκεί.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνας για τον Καρκίνο, από τον οποίο αντλεί τις πληροφορίες ο ΠΟΥ, έχει δημιουργήσει μία λίστα 116 πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο. Κι αν κάποια κόβονται, όπως το κάπνισμα, άλλα δεν είναι τόσο εύκολο να τα αποφύγει κανείς, όπως για παράδειγμα η ατμοσφαιρική ρύπανση.
Αυτή είναι η λίστα του Οργανισμού για τα πράγματα που προκαλούν καρκίνο:
1. Κάπνισμα
2. Σολάριουμ
3. Παραγωγή αλουμινίου
4. Αρσενικό σε πόσιμο νερό
5. Παραγωγή αυραμίνης
6. Κατασκευή και επισκευή παπουτσιών
7. Καθαρισμός καμινάδων
8. Αεριοποίηση άνθρακα
9. Απόσταξη πίσσας
10. Παραγωγή οπτάνθρακα (καύσιμα)
11. Κατασκευή επίπλων και ντουλαπιών
12. Εξόρυξη αιματίτη με έκθεση σε ραδόνιο
13. Παθητικό κάπνισμα
14. Χυτήριο σιδήρου και χάλυβα
15. Κατασκευή ισοπροπανόλης
16. Κατασκευή πορφυρής βαφής
17. Επαγγελματική έκθεση ως ελαιοχρωματιστής
18. Στρώσιμο πεζοδρομίων και οροφών με πίσσα
19. Βιομηχανία ελαστικών
20. Επαγγελματική έκθεση σε ισχυρά σταγονίδια ανόργανων ενώσεων που περιέχουν θειικό οξύ
21. Μείγματα φυσικών αφλατοξινών (που παράγονται από μύκητες)
22. Αλκοολούχα ποτά
23. Καρπός αρέκα, που συχνά μασιέται με φύλλα μπετέλ
24. Κομμάτια μπετέλ χωρίς καπνό
25. Κομμάτια μπετέλ με καπνό
26. Λιθανθρακόπισσα
27. Πίσσα
28. Εσωτερικές εκπομπές από οικιακή καύση άνθρακα
29. Καυσαέρια ντίζελ
30. Ορυκτέλαια, χωρίς ή με ήπια θεραπεία
31. Φαινακετίνη, αναλγητικό και αντιπυρετικό φάρμακο
32. Φυτά που περιέχουν αριστολοχικό οξύ, το οποίο χρησιμοποιείται σε κινέζικα φυτικά φάρμακα
33. PCB, χρησιμοποιείται ευρέως σε ηλεκτρικές συσκευές και έχει απαγορευθεί σε πολλές χώρες από το '70
34. Κινέζικα παστά ψάρια
35. Ελαια σχιστόλιθου
36. Αιθάλη
37. Προϊόντα καπνίσματος, δίχως καπνό
38. Σκόνη ξύλου
39. Επεξεργασμένο κρέας
40. Ακεταλδεΰδη
41. 4-Αμινοδιφαινύλιο
42. Αριστολοχικά οξέα και τα φυτά που περιέχουν τα
43. Αμίαντος
44. Αρσενικό και ενώσεις αρσενικού
45. Αζαθειοπρίνη
46. Βενζόλιο
47. Βενζιδίνη
48. Βενζοπυρένιο
49. Βηρύλλιο και οι ενώσεις του
50. Chlornapazine
51. Αιθυλενοχλωρυδρίνη
52. Χλωρομεθυλ-μεθυλαιθέρα
53. 1,3 βουταδιένιο
54. Βουτανεδιόλης διμεθανοσουλφονικό
55. Κάδμιο και οι ενώσεις του
56. Chlorambucil
57. Μεθύλ-CCNU
58. Ενώσεις χρωμίου
59. Κυκλοσπορίνη
60. Αντισυλληπτικά, ορμονικές, συνδυασμένες μορφές (εκείνες που περιέχουν και οιστρογόνα και προγεσταγόνα)
61. Αντισυλληπτικά, δια στόματος, εξακολουθητικές μορφές ορμονικής αντισύλληψης
62. Κυκλοφωσφαμίδη
63. Διαιθυλοστιλβοοιστρόλη
64. Βαφή μεταβολισμένη σε βενζιδίνη
65. ιός Epstein-Barr
66. Οιστρογόνα, μη στεροειδή
67. Οιστρογόνα, στεροειδή
68. Θεραπεία οιστρογόνων, μετά την εμμηνόπαυση
69. Αιθανόλη σε αλκοολούχα ποτά
70. Erionite
71. Οξείδιο αιθυλενίου
72. Etoposide, μόνο και σε συνδυασμό με σισπλατίνη και βλεομυκίνη
73. Φορμαλδεΰδη
74. Αρσενικούχο γάλλιο
75. Λοίμωξη από ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού
76. ιός Ηπατίτιδας Β (χρόνια μόλυνση)
77. ιός Ηπατίτιδας C (χρόνια μόλυνση)
78. Φυτικά σκευάσματα που περιέχουν φυτά τύπου αριστολόχια
79. Μόλυνση από ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας τύπου 1
80. Ιός ανθρώπινου θηλώματος τύπου 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59 and 66
81. Λεμφοτροπικός ιός κυττάρων τύπου Ι
82. Μελφαλάνη
83. Methoxsalen
84. 4,4-μεθυλενο-δις (2-χλωροανιλίνη)
85. MOPP και άλλες συνδυασμένες χημειοθεραπείες με αλκυλιωτικούς παράγοντες
86. Αέριο μουστάρδας
87. 2-ναφθυλαμίνη
88. Ακτινοβολία νετρονίων
89. Ενώσεις νικελίου
90. ΝΝΚ
91.  Ν-νιτροζονορνικοτίνη
92. Λοίμωξη από Opisthorchis viverrini
93. Ατμοσφαιρική ρύπανση
94. Αιωρούμενα σωματίδια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
95. Φώσφορος 32
96. Πλουτώνιο 239 και τα προϊόντα διάσπασής του
97. Βραχύβια ισότοπα, ανάμεσά τους ιώδιο 131 από ατυχήματα σε ατομικούς αντιδραστήρες και από πυρηνικά όπλα (έκθεση κατά την παιδική ηλικία)
98. Ραδιονουκλίδια σωματίδια α
99. Τα ραδιονουκλίδια, σωματιδίων β
100. Ράδιο-224 και τα προϊόντα διάσπασής του
101. Ράδιο-226 και τα προϊόντα διάσπασής του
102. Ράδιο-228 και τα προϊόντα διάσπασής του
103. Ραδόνιο 220 και τα προϊόντα διάσπασής του
104. Λοίμωξη από Schistosoma haematobium
105. Πυρίτιο κρυσταλλικό, αν εισπνευστεί σε μορφή χαλαζία, σε επαγγελματικούς χώρους
106. Ηλιακή ακτινοβολία
107. Ταλκ που περιέχει ίνες asbestiform
108. Tamoxifen
109. 2,3,7,8-tetrachlorodibenzo-para-dioxin
110. Thiotepa
111. Θόριο-232 και τα προϊόντα διάσπασής του
112. Treosulfan
113. Ορθο-τολουϊδίνη
114. Χλωριούχο βινύλιο
115. Υπεριώδης ακτινοβολία

116. Ακτίνες Χ και γ
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr